عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت گفت: ارزش تجارت ایران و کویت در سال جاری به ۳۰۰ میلیون دلار رسید و نسبت به سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیون دلار رشد داشت؛ هرچند پتانسیل تجارت دو کشور یک میلیارد دلار است و ایجاد مسیر تجارت جاده‌ای کمک زیادی به تحقق این میزان از تجارت می‌کند.

اکنون طرف ایرانی با ایجاد این مسیر جاده‌ای موافق است و از ناحیه عراق هم مشکلی وجود ندارد و بر سر مسائل مرتبط با ترانزیت کالا از خاک عراق نیز بین دو کشور توافق حاصل شده است. کویت نیز دلیل خود را برای موافقت نکردن با ایجاد مسیر زمینی به صراحت اعلام نکرده، اما محتمل‌ترین دلیل این است که این کشور امکان استقرار تجهیزات کنترل بار از جمله دستگاه ایکس‌ری را در گذرگاه مرزی ندارد. کنترل کالا از مسیر دریایی آسان‌تر انجام می‌شود، اما در مرز زمینی نیاز به اعمال ملاحظات امنیتی بیشتری است.

وی از مصالح ساختمانی به عنوان اصلی‌ترین گروه کالایی صادراتی ایران به کویت یاد کرد و گفت: برخی از کالاهای ایرانی به واسطه امارات به کویت صادر می‌شود که در آمار تجار ایران و کویت ثبت نمی‌شود؛ بنابراین ارزش واقعی کالاهایی که از ایران به مقصد کویت صادر می‌شود، می‌تواند بیش از اینها باشد و ۳۰۰ میلیون یادشده مبتنی بر اظهارنامه‌های گمرکی اعلام شده است.