«خاویر کولومینا»، نماینده ویژه دبیرکل ناتو در امور همسایگی جنوبی، تاکید کرد مرکز منطقهای ناتو در کویت، به عنوان بستری برای گفتگوی سیاسی با شرکای ما در کشورهای شورای همکاری و بررسی چالشهای امنیتی جهانی عمل میکند.
به گزارش الجریده، «خاویر کولومینا» دربیست و یکمین سالگرد اعلام کویت به عنوان متحد استراتژیک غیر ناتو از سوی امریکا، تصریح کرد: مشارکت با کویت شامل همکاری عملی به ویژه در امنیت سایبری و مبارزه با تروریسم، طبق برنامه مشارکت از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ است.
وی اظهار داشت: کویت در رایزنیهای سیاسی چند سطحی برای تبادل دیدگاهها در مورد مسائل صلح و امنیت در حوزه شورای همکاری و خاورمیانه شرکت میکند.
کولومینا گفت: این مرکز از زمان افتتاح در ژانویه ۲۰۱۷ در چارچوب «ابتکار همکاری استانبول» به محور منطقهای مهمی برای همکاری در مسائل امنیتی بین ناتو و منطقه از طریق گفتگوی سیاسی، آموزش، تربیت و دیپلماسی عمومی تبدیل شده است.
نماینده ویژه دبیرکل ناتو خاطرنشان کرد: این مرکز حدود ۱۰۱ رویداد متنوع شامل کنفرانسها و بازدیدها و همچنین ۵۶ دوره آموزش نظامی برگزار کرده و ظرف سال گذشته موضوعاتی مانند تغییرات آب و هوایی، امنیت، امنیت غذایی، امنیت دریایی و آموزش دفاعی را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
وی در خصوص همکاریها و مشارکت دوجانبه بین ناتو و کویت گفت: این مشارکت شامل همکاری عملی، به ویژه در عرصههای امنیت سایبری و مبارزه با تروریسم، طبق توافق برنامه مشارکت از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ است.
نماینده ویژه سازمان ناتو با اشاره به مشارکت کویت در رایزنیهای سیاسی چند سطحی برای تبادل نظر در مورد مسائل صلح و امنیت در کشورهای شورای همکاری و خاورمیانه تصریح کرد: همکاریهای نظامی بین دو طرف نیز وجود دارد به گونهای که کارکنان غیرنظامی و نظامی کویتی در دورهها و برنامههای آموزشی ارائه شده توسط ناتو در زمینههایی مانند برنامهریزی برای شرایط اضطراری غیرنظامی، مبارزه با تروریسم، اصلاح دفاع و جلوگیری از گسترش و اشاعه هستهای شرکت میکنند.
وی با اشاره به منافع متقابل ناتو و کشورهای شورای همکاری در عرصه گفتگوهای سیاسی و همکاریهای عملی تاکید کرد: در حال حاضر علاوه بر کویت، بحرین، قطر و امارات متحده عربی نیز در این زمینه همکاری میکنند و پیش بینی میکنیم، سال ۲۰۲۵ فعالترین سال از زمان افتتاح این مرکز با برگزاری دورههایی در زمینه مبارزه با تروریسم، امنیت دریایی، امنیت سایبری، مدیریت بحران و واکنش به بلایا خواهد بود.
گفتنی است کویت پس از سفر شیخ صباح الاحمد امیر فقید این کشور به امریکا در سپتامبر ۲۰۰۳، در تاریخ اول آوریل سال ۲۰۰۴ توسط واشنگتن به عنوان کشوری که عضو ناتو نیست اما متحد استراتژیک آن به شمار میآید، اعلام شد.