موسسه مطالعاتی واشنگتن با انتشار گزارشی مدعی شد، در طول جنگ غزه و لبنان، حوثیها عملاً گلوگاه باب المندب را به منطقه ممنوعه تبدیل کردند
گروهی از تحلیلگران مدعیاند، در صورتی که ترامپ فشار حداکثری دو را در اولویتهای خود قرار داده و صادرات نفت ایران را متوقف کند، حوثیها میتوانند همصدا با ایران، هزینههای بسیاری را بر واشنگتن و متحدان منطقهای و فرامنطقهایاش تحمیل کند. از منظر این گروه بهترین گزینه برای عبور از بحران دریای سرخ توسل به دیپلماسی با ایران است؛ مگر آن که به ادعای آنها ترامپ نسخهای برای بازگشت ثبات به دریای سرخ داشته باشد.
موسسه مطالعاتی واشنگتن با انتشار گزارشی مدعی شد، در طول جنگ غزه و لبنان، حوثیها عملاً گلوگاه باب المندب را به منطقه ممنوعه تبدیل کردند. یک سال پس از توقیف ناو هواپیمابر گلکسی لیدر و خدمه چند ملیتی آن در دریای سرخ، حوزه دریایی به حوزه عملیاتی کلیدی برای این گروه تبدیل شده است. حوثیها از نوامبر 2023 با استفاده از انواع سلاحها، کشتیهای تجاری و جنگی را هدف صدها حمله قرار داده و محدودیتهای کشتیرانی جدیدی را در هر مرحله از کارزار خود اعلام کردهاست.
این حملات منجر به تشکیل ماموریتهای دریایی دفاعی منطقهای مختلف، از جمله عملیات نگهبان رفاه به رهبری ایالات متحده و عملیات «اسپایدز» به رهبری اتحادیه اروپا شد. به ادعای ناظران حضور نیروی دریایی غربی برای رهگیری موشکهای پرتابی حوثیها، اسکورت برخی کشتیهای تجاری و نجات کشتیهای آسیبدیده مؤثر بوده است. همزمان ایالات متحده و بریتانیا انبارهای تسلیحات حوثیها و سایتهای پرتاب این گروه را هدف قرار داد. با این حال این گروه از کشورها هنوز موفق نشدند تا حوثیها را متوقف کنند.
به ادعای موسسه مطالعاتی واشنگتن، اگرچه نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) حملات هوایی علیه پرتابگرهای موشکی حوثیها و تأسیسات ذخیره سازی در داخل یمن در اواسط اکتبر تشدید کردند، اما تأثیر آن بر تواناییهای نظامی حوثیها محدود است. از ژانویه 2024، نیروهای ائتلاف غربی حداقل هفت بار به اهداف حوثیها در یمن حمله کردهاند که آخرین بار در 9 و 10 نوامبر با استفاده از هواپیماهای رادارگریز اف-35 بود که پرقدرت انجام شد. در حالی که بیشتر این حملات تسلیحات حوثیها را در مراحل مختلف آمادهسازی قبل از پرتاب و رادارهای ساحلی پشتیبانی کنندهشان هدف قرار دادند، حملات گاه به گاه به انبارهای بزرگ تسلیحات، سنگرهای ذخیره سازی و خطوط مونتاژ نتوانست حوثی ها را متوقف کند.
در ژانویه 2024، دولت بایدن، حوثیها را بهعنوان یک گروه تروریستی جهانی معرفی کرد، اما جای تعجب نیست که این امر رویکرد دریایی این گروه را تغییر نداد. اینکه آیا دولت بعدی تغییرات مشخصی در رویکرد خود نسبت به رفتار حوثیها ایجاد کند تا حد زیادی به موضع این کشور در قبال امنیت دریایی و آزادی دریانوردی بستگی دارد. تامین امنیت دریای سرخ جنوبی باید با مشارکت متحدان و شرکای منطقهای انجام شود. به ادعای ناظران این امر مستلزم ائتلافهای منطقهای قوی با دستورات عملیاتی روشن است تا خطوط تدارکات حوثیها را بهطور مؤثرتری متوقف کند.
علاوه بر این، آنچه در سال 2025 برای امنیت خطوط کشتیرانی در پیش است تا حد زیادی به رویکرد ایران و ایالات متحده و همچنین جنگ در غزه بستگی دارد. در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، در بحبوحه تحریمهای شدید ایالات متحده بر صنعت نفت ایران، حوثیها چندین بار مواضع نفتی عربستان و امارات را هدف قرار دادند؛ البته در آن بازه زمانی ادعا شد که تهران در این حملات نقش داشته، اما این ادعا رد شد.