احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی گفت: بنابر مدل های اقلیمی از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۰ آذرماه دمای متوسط کشور ۱.۱ درجه گرمتر بود، همچنین طی هفته گذشته دمای متوسط کشور ۲ تا ۳ درجه خنک تر از میانگین بلندمدت بود که علت مصرف انرژی در هفته های اخیر ناشی از افت شدید دما در عرض های شمالی کشور بود.

او با بیان اینکه میزان بارش ها نسبت به دوره بلندمدت ۴۳ درصدکمتر از نرمال است، افزود: برخی استان ها از جمله آذربایجان شرقی، جنوب فارس، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، قم و اصفهان ۴۰ تا ۹۰ درصد کمتر از نرمال است که این امر نگران کننده است.

وظیفه از ورود ۲ موج بارشی در نوارغربی و سواحل شمالی طی هفته های آتی خبر داد و گفت: طی ۲ هفته آتی در عرض های جنوبی و مرکز بارندگی نخواهیم داشت که براین اساس کم بارشی تشدید می شود و از نیمه دوم دی ماه وضعیت بارندگی بهتر خواهد شد، همچنین برای ادامه سال آبی زمستان و بهار از لحاظ دمایی کمابیش انتظار دمای فراتر از نرمال را داریم.

رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: انتظار داریم که دما نسبت به شرایط نرمال نیم تا یک درجه بالاتر از نرمال باشد و در عرض های شمالی وضعیت نرمال خواهد بود، البته این بدان معنانیست که با هفته های خیلی سرد مواجه نشویم، اما فرآیند کلی این است که دمای فصل بالاتر از نرمال باشد. همچنین در خصوص بارش ها انتظار بارش های فراتر از نرمال نداریم و احتمال اینکه بارش کشور شرایط بیش از نرمال داشته باشد، بعید است.

او با بیان اینکه چشم انداز روشنی برای فصل زمستان بدلیل کم بارشی های گذشته نداریم، افزود: با توجه به شرایط کم بارشی احتمال تنش آبی در فصول بعدی وجود دارد که این امر باعث خسارت هایی در بخش کشاورزی می شود که براین اساس ضروری است که در مصرف آب حساسیت های لازم در نظر گرفته شود، چنانچه بارندگی ها در شرایط کمتر از نرمال تداوم یابد، مدیریت کرد.

وظیفه با اشاره به توصیه مدیریت مصرف آب به کشاورزان بیان کرد: به کشاورزان توصیه می شود که در مصرف آب حداکثر دقت داشته باشند و همواره به سبب آنکه آب موجود کفاف نیازها را بدهد، به طوریکه از سیستم های جدید کمک بگیرند.

رئیس مرکز خشکسالی گفت: کشاورزان با استفاده از نوارهای طیف که بصورت لوله کشی آب را در بستر مزرعه قرار می دهد یا روش های خاک ورزی می توانند منجر به باقی ماندن رطوبت خاک شوند به طوریکه کم آبی کمترین خسارت را وارد کند.