سقوط هواپیما به دلیل «دخالت خارجی» بوده است
شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان اعلام کرد که نتایج اولیه تحقیقات نشان میدهد که هواپیمای سقوط کرده این شرکت دچار «مداخله فیزیکی و فنی خارجی» شده است.
شرکت هواپیمایی آذربایجان (AZAL) امروز (جمعه) اعلام کرد که نتایج اولیه تحقیقات نشان میدهد که هواپیمای این شرکت که روز چهارشنبه در قزاقستان سقوط کرد، دچار «مداخله فیزیکی و فنی خارجی» شده است.
شرکت هواپیمایی آذربایجان به خبرگزاری «آپا» (APA) جمهوری آذربایجان اعلام کرد که هواپیمای «امبرائر ۱۹۰» که پرواز باکو-گروزنی به شماره J ۲-۸۲۴۳ شرکت هواپیمایی آذربایجان را انجام میداد، به دلیل «مداخله فیزیکی و فنی خارجی» سقوط کرد.
شرکت هواپیمایی آذربایجان خاطرنشان کرد که نتایج اولیه تحقیقات و خطرات احتمالی برای ایمنی پرواز مورد توجه قرار گرفته است.
خبرگزاری آپا افزود که «به همین دلیل، پروازها از باکو به فرودگاههای روسیه طبق تصمیم سازمان هواپیمایی کشوری آذربایجان از تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۴ به حالت تعلیق درمیآید».
سازمان اورژانس قزاقستان پیشتر اعلام کرده بود که هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان که از باکو به سمت شهر گروزنی روسیه در حال پرواز بود، روز چهارشنبه در شهر آکتائو واقع در جنوب غربی قزاقستان سقوط کرده است.
تارنمای روزنامه حریت به نقل از سازمان اورژانس قزاقستان افزود که به دنبال سقوط پرواز ۸۴۳۲ خطوط هواپیمایی جمهوری آذربایجان، هواپیما دچار آتش سوزی شد و تیمهای امدادی تلاش کردند آتش را اطفا کنند.
وزارت امور اضطراری قزاقستان اعلام کرد که سرنشینان هواپیما شامل پنج خدمه بوده و دستکم ۲۹ نفر در بیمارستان بستری شدهاند. خبرگزاری روسی اینترفکس نیز به نقل از امدادرسانان گزارش داد که چهار جسد پیدا شده و طبق ارزیابیهای اولیه هر ۲ خلبان در این سانحه جان باختند.
شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان پیشتر اعلام کرده بود که هواپیمای امبرائر ۱۹۰ در سه کیلومتری آکتائو ناچار به فرود اضطراری شده بود.
هواپیمای مذکور ابتدا قرار بود از باکو به شهر گروزنی روسیه پرواز کند. بر اساس اعلام شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان، ۳۷ نفر از مسافران این هواپیما شهروند جمهوری آذربایجان بوده و ۱۶ تبعه روس، ۶ قزاقستانی و سه شهروند قرقیزستانی نیز در آن حضور داشتند.
آذرتاج به عنوان خبرگزاری دولتی جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که یک هیات رسمی متشکل از وزیر شرایط اضطراری، معاون دادستان کل کشور و معاون رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان برای انجام «تحقیقات در محل» به آکتائو اعزام شدهاند.
دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که الهام علی اف با شنیدن خبر سقوط هواپیما، سفر به سن پترزبورگ برای شرکت در نشست غیررسمی سران کشورهای همسود را ناتمام گذاشته و کشورش بازگشت.