جورجا ملونی که برای شرکت در نشست جهانی آینده انرژی به ابوظبی سفر کرده در این خصوص گفت: «این طرح باعث تقویت اتصالات برق موجود خواهد شد که به طول ۴۳۰ کیلومتر در امتداد بستر دریای آدریاتیک کشیده شده و ایتالیا را به مونته‌نگرو و دیگر مناطق بالکان متصل می‌کند.» نخست وزیر ایتالیا همچنین تاکید کرد که این توافق باعث خواهد شد تا مسیرهای انتقال انرژی کارآمدتر شود.

در بیانیه‌ای مشترکی که سه کشور آن‌را منتشر کرده‌اند هم در این خصوص آمده است: «این مشارکت گامی مهم در جهت تقویت امنیت انرژی، ترویج توسعه پایدار و تسریع گذار به انرژی پاک در منطقه مدیترانه محسوب می‌شود.»

توافق با آلبانی که یک متحد سیاسی نزدیک به دولت راست‌گرای ملونی است همچنین به پروژه‌ای برای ایجاد اتصال برقی بین ایتالیا و تونس افزوده می‌شود تا ظرفیت جریان برق در منطقه مدیترانه افزایش یابد.

این مشارکت سه‌جانبه شامل اپراتور شبکه ایتالیا، ترنا (Terna)، و شرکت ملی انرژی امارات (Taqa) خواهد بود. ادی راما، نخست‌وزیر آلبانی هم بعد از امضای این توافق در گفتگو با خبرنگاران گفت: «این زیرساخت بندر ولوره در آلبانی را به منطقه جنوبی پولیا در ایتالیا، که نزدیک‌ترین نقطه بین دو کشور است، متصل خواهد کرد و انتظار می‌رود ظرف حداکثر سه سال عملیاتی شود.»

این پروژه به آلبانی اجازه خواهد داد انرژی تجدیدپذیر تولیدشده محلی را بفروشد؛ در زمانی که این کشور تلاش می‌کند ترکیب انرژی تجدیدپذیر خود را متنوع سازد. بلینا باوکو معاون نخست وزیر و وزیر انرژی آلبانی در این خصوص به رویترز گفت که این کشور طی دو سال گذشته ظرفیت خود را حدود ۵۰۰ مگاوات افزایش داده است.

سلطان الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات نیز در خصوص این توافق گفت: «با بهره‌گیری از تخصص برجسته امارات در انرژی تجدیدپذیر، منابع طبیعی فراوان آلبانی و بازار پیشرفته انرژی ایتالیا، ما ملت‌ها را در یک همکاری دوراندیشانه به هم متصل می‌کنیم.»