بحرین به دلیل طول و عرض جغرافیای خود و قرار گرفتن در نزدیکی خط استوا دارای آب و هوای گرم و مرطوب می باشد . ساکنان این کشور تنها دو فصل تابستان و زمستان را می بینند. منامه پایتخت این کشور در زمستان دمای 14 درجه سانتی گراد و در تابستان دمای 38 درجه سانتی گرادی را تجربه می کند.
زمستان بحرین معتدل است و از نوامبر شروع می شود و تا مارس ادامه دارد . در این زمستان معتدل دما بین 10تا 20 درجه سانتی گراد است هر چند رطوبت هوا بیش از 90 درصد می باشد.
در ماههای تابستان از آوریل تا اکتبر دما به طور میانگین بین 30تا 40 درجه در نوسان است. بحرین بیشترین دما را در ماههای ژوئن و جولای تجربه می کند. این دما در میانه روز تا 48 درجه سانتی گراد نیز بالا می رود . ترکیب دمای بالا با رطوبت زیاد خلیج فارس شرایط را برای زیستن غیر قابل تحمل تر می کنند.
در بحرین بادهای غالب شمال غربی که به اسم شمال شناخته می شوند می وزند و به طور محلی هوای مرطوب را روی مجمع الجزایر می گستراند. در همین حال بادهای گرم وخشک جنوبی که در زبان محلی به آنها قوس میگویند ریز گردهای صحرای بی ثمر جنوبی این کشور را به منامه پایتخت آن منتقل می کند. این بادها در بحرین متداول هستند و میتوانند باعث افزایش دما در زمستان تا 30 درجه و در تابستان تا 40 درجه سانتی گراد گردند.
بدون در نظر گرفتن فصول به طور کلی دما در سراسر مجمع الجزایر یکسان ویکنواخت است. بدون در نظر گرفتن وجود ابر ها خورشید به طور میانگین دراوج تابستان بین ماه های ژوئن و اگوست 11 ساعت بر بحرین می تابد و در زمستان بین ماه های دسامبر تا ژانویه به کمترین میزان خود یعنی 7 ساعت می رسد. دریا در تابستان در بحرین گرم است به طوری که در اگوست دمای ان به 33 درجه می رسد در واقع در این فصل خلیج فارس گرم ترین دریا بر روی زمین است. همچنین دریا در خنک ترین زمان خود یعنی در ماه مارس دمای 20 درجه سانتی گراد را تجربه میکند. بحرین بارش های کمی آن هم در زمستان تجربه می کند. میانگین بارش در بحرین 72 میلی متر است و میانگین روز های بارانی در این کشور از ده روز فراتر نمی رود. باران ها در بحرین به طور نامنظم میبارند و گاهی در مدت زمان کوتاهی حجم بسیار زیادی باران می بارد که با عث ابگرفتگی و ایجاد سیلاب می شود این موضوع در بحرین حمل و نقل را مختل می کند.