اندیشکده آمریکایی «ریسپانسیبل استیت‌کرفت» در یادداشتی با عنوان «آیا ترامپ شکست سیاست‌های دولت بایدن در یمن را تکرار می‌کند؟» به تبیین رفتارهای احتمالی دولت ترامپ برای مقابله با انصارالله یمن پرداخت.

یک سال از ائتلاف نظامی ناکارآمد آمریکا علیه حوثی‌ها (انصارالله) در یمن می‌گذرد. بر اساس گزارش‌های جدید، بر اساس دو منبع در جروزالم پست، نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه ممکن است دولت آینده ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای تشدید آن باشد.

الیوت آبرامز، نماینده ویژه سابق دولت ترامپ در امور ایران به این روزنامه گفت: «ترامپ نمی‌خواهد هر روز به کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا از سوی انصارالله با استفاده از موشک‌های ایران حمله شود. او به انصارالله ضربه بیشتری خواهد زد و ایران را تهدید خواهد کرد که اگر موشکی که ایران عرضه کرده یک آمریکایی را بکشد، ایران مستقیما مورد اصابت قرار خواهد گرفت.»

ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود در مورد ائتلاف علیه انصارالله چیزی برای گفتن نداشت، اما تشدید تنش‌ها در یمن با تمایلات کلی جنگ‌طلبانه تیم امنیت ملی او مطابقت دارد.

ائتلاف نگهبان سعادت به رهبری ایالات متحده در یمن شکست خورده است. دولت ترامپ علاوه بر تشدید اقدامات ائتلاف نظامی، ممکن است انصارالله را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی (FTO) قرار دهد.

در سال‌های گذشته، پس از هشدار سازمان ملل مبنی بر اینکه این نامگذاری اثرات مخربی بر اقتصاد یمن خواهد داشت و بحران انسانی را تشدید می کند، دولت بایدن نام انصارالله را از این فهرست حذف کرد.

مشاور امنیت ملی ترامپ مایک والتز، از اولین هفته‌های جنگ در غزه، مدافع سرسخت اقدام علیه انصارالله بوده است. سناتور مارکو روبیو، نامزد ترامپ برای وزیر امور خارجه، نیز از طرفداران ثبت انصارالله در فهرست FTO بوده است. قرار دادن حوثی‌ها در فهرست FTO هنوز هم همان مشکلات گذشته را خواهد داشت، اما ترامپ و تیمش ممکن است به پیامدهای مخربی که این نامگذاری برای مردم یمن خواهد داشت اهمیتی ندهند.

اگر ترامپ بر این باور است که طراحی مجدد او را «سخت‌تر» از بایدن نشان می‌دهد، ممکن است والتز و روبیو برای توافق او به این نیاز داشته باشند.

کنگره هرگز درباره مجوز بمباران در یمن بحثی نکرده و رای نداده است. در حالی که دولت بایدن ادعا می‌کند که رئیس‌جمهور دارای اختیارات ماده دوم برای انجام این عملیات‌ها بدون تایید کنگره است. هیچ توجیه قانونی واقعی برای نگه‌داشتن کشتی‌های آمریکایی در درگیری‌ها به مدت یک سال وجود ندارد، مگر اینکه کنگره صریحا مجوز آن را داده باشد. وتوی ترامپ برای داشتن اختیارات جنگی را نیز نباید فراموش کرد.

در پایان این یادداشت، این‌طور نتیجه‌گیری می‌شود که تشدید تنش در یمن یک اشتباه خواهد بود. بعید است که چیزی جز کشتن تعداد بیشتری از یمنی‌ها، در معرض خطر قرار دادن ملوانان آمریکایی و هدر دادن مهمات گران قیمت به‌دست آید. انصارالله پس از گذشت بیش از یک سال اقدام نظامی، از انجام حملات عقب‌نشینی نکرده است و بعید است که پس از روی کار آمدن ترامپ، واکنش متفاوتی نشان دهند.

به علاوه، ایالات متحده باید از همه نفوذ و اهرم‌های خود برای پایان دادن به جنگ غزه استفاده کند تا درگیری منطقه‌ای را خاتمه دهد. فراتر از آن، ایالات متحده باید به‌جای یافتن بهانه‌ای برای توسعه توان آن‌ها، به‌دنبال راهی برای جلوگیری از صرف توان خود و دوری از درگیری‌های خاورمیانه باشد.