با توجه به اینکه جزایر بحرین به وسیله جاده پل ها به یکدیگر متصل شده اند حمل و نقل در داخل بحرین و در ارتباط با عربستان سعودی عمدتا متکی بر حمل و نقل جاده ای است . بحرین فاقد راه آهن می باشد . ترانزیت بار و مسافر در بحرین به وسیله خطوط هوایی و شرکت های کشتیرانی صورت میگیرد.

_ حمل و نقل هوایی

در بحرین تا سال 2015 6 شرکت هواپیمایی ثبت شده است که مهم ترین آن شرکت (طیران الخلیج) می باشد . سیستم هواپیمایی بحرین تا سال 2015 مالک 42 هواپیما بوده است. طبق آمار سالیانه 2018 ترافیک حمل بار انتقالی سالانه 421 میلیون تن بر کیلومتر و ترافیک هوایی مسافران 5.877.003 مسافر در سال بوده است . کد پروازی غیر نظامی بحرین A9C می باشد.

بحرین چهار فرودگاه دارد. که یکی از آنها دارای باند کوتاه بین 914 تا 1523 متر و سه فرودگاه دیگر دارای باند با طول بیش از 3047 می باشند.

_ فرودگاه بین المللی المحرق در جزیره محرق واقع شده است. این فرودگاه بین المللی دروازه بحرین است و کلیه پرواز های خارجی در این فرودگاه صورت میگیرد.

_ فرودگاه ملک حمد در جنوب ترین قسمت بحرین در جوار جاده الملک حمد برای دسترسی به دره البحرین (جزایر مصنوعی در منتهی الیه جنوبی بحرین با کاربری گردشگری و تجاری ) ساخته شده است.

_ فرودگاه الصخیر در جوار پیست بین الملی اتومبیل رانی الصخیر (حلبه بحرین الدولیه) در قسمت مرکزی بحرین که دفتر مرکزی گارد ملی نیز در آن واقع شده است.

_ فرودگاه نظامی الرفاع در مرکز و شرق جزیره بحرین قرار گرفته است . این فرودگاه در شرق شهر الرفاع و شمال منطقه صنعتی آلبا واقع شده است و طول باند ان نیز کوتاه بوده و مناسب پرواز های مسافری نیست .

_ حمل و نقل زمینی

آخرین آمار موجود راه های بحرین مربوط به سال 2018 می باشد که در این سال بحرین دارای 4001 کیلومتر جاده آسفالت شده می باشد از این حیث بحرین رتبه 149 در جهان را به خود اختصاص داده است. طول راه های اصلی بحرین 585 کیلومتر است که در ذیل به تعدادی از آنها اشاره می نماییم .

_ طریق الملک حمد 33km از جنوب جزیره بحرین ( دره البحرین) تا مرکزی بحرین شارع استقلال وصل می کند کنار شرکت باپکو

_ جاده پل ملک فهد به طول 25 کیلومتر که بحرین را به ام النعسان و سپس به شهر الخبر عربستان متصل می کند

_ بزرگ راه الشیخ خلیفه بن سلمان به طول 22.7 km که پیست اتوموبیلرانی الصخیر را پس از گذشتن از شهر حمد به منامه و کرباباد وصل می نماید.

_ بزرگ راه شیخ سلمان به طول 17.2 کیلومتر که عوالی راه به الرفاع و سپس به منامه متصل می نماید

_ شارع الشیخ جابر الاحمد الصباح به طول 12.9 کیلومتر که از پالایشگاه نفت بحرین از کنار بزرگ راه الملک حمد به جزیره ستره و سپس جزیره نبیه صالح و نهایتا به منامه متصل می گردد و راه ارتباطی اصلی بین ستره و منامه می باشد.

_ جاده پل خلیفه بن سلمان راه ارتباطی المحرق با منامه که در کنار زندان حوض الجاف به خیبان حوض الجاف و متصل می شود که منتهی به فرودگاه بین المللی است (از جنوب منامه) . دیگر راه ارتباطی منامه و المحرق که شمال منامه را به فرودگاه متصل می کند از طریق جاده پل عیسی بن سلمان به شارع المطار به فرودگاه ختم می گردد.

_ طریخ الشیخ عیسی بن سلمان راه ارتباطی دیگری است که غرب به شرق بحرین را متصل می کند . این جاده که 16.5کیلومتر طول دارد از پل ملک فهد در انتهای غربی بحرین به جاده پل خلیفه بن سلمان در منتهی شرقی بحرین منتهی می گردد.

طبق امار سال 2018 تعداد کل وسیله نقلیه موتوری در بحرین 716106 دستگاه بوده که از این تعداد586798 دستگاه آن متعلق به اشخاص بوده است ، 18452 عدد موتور سیکلت ،40774 خودرو حمل بار ،256 خودرو توریستی، 15894 اتوبوس،1393 تاکسی، 2127 ماشین پلیس، 759 خودرو دیپلمات و 203 خودرو دیوان پادشاهی نیز در این بین ثبت گردیده است . همچنین در سال 2018 تعداد 16میلیون مسافر به بحرین وارد و از ان خارج شده اند .

بحرین همچنین دارای 25 کیلومتر خط انتقال گاز و 54 کیلومتر خط انتقال نفت می باشد . در سال 2018 خطوط لوله جدیدی با ظرفیت بیشتر از عربستان در دستور ساخت قرار گرفته است .

حمل و نقل دریایی

بحرین با توجه به جزیره بودن و همچنین قرارگرفتن در مسیر اصلی تجارت انرژی و کالای منطقه و جهان تمرکز خاصی در حمل و نقل دریایی دارد . وجود کارخانه تعمیر و ساخت کشتی در این کشور و حضور ناوگان پنجم دریایی ایالت متحده به بهانه تامین امنیت آبراه های بین المللی شاهدی بر این موضوع است . دو بندر اصلی در بحرین بندر مینا سلمان در منامه و ستره در جزیره ستره میباشد. همچنین بندرتازه تاسیس خلیفه بن سلمان در منتهی الیه جنوبی محرق و الحد واقع شده است . این بندر توانسته است قسمت زیادی از حجم واردات و صادرات دریایی بحرین را به خود اختصاص دهد. در مجموع بحرین 261 شناور دارد که این تعداد شامل یک کشتی حمل بار عمده ، یک کشتی حمل مکانیزه ، یازده شناور باربری عمومی چهار تانکر نفت و 244 شناور دیگر می شود . بحرین در مقایسه با کشورهای جهان در این زمینه رتبه 59 را دارد .

ارتباطات

خدمات ارتباطی در بحرین توسط شرکت ملی ارتباطات بحرین با نام تجاری بتلکو (Batelco) ارائه میگردد.کد بین المللی تلفن این کشور 937 می باشد . در بحرین طبق امار سال 2018 تعداد 274733 خط ثابت وجود داشته است یعنی به ازای هر 100 ساکن بحرین 19 خط ثابت موجود بوده است . طبق این امار بحرین 117 امین کشور جهان بشمار می آید . همچنین تعداد 2092714 خط تلفن همراه در بحرین موجود است که از این حیث رتبه 149 جهان را دارد و به ازای هر 100 ساکن بحرین 145 خط تلفن همراه موجود بوده است . خدمات تلفن همراه در بحرین توسط شرکت هایی همچون بتلکو، ویوا و زین ارائه میگردد.برای داشتن خط تلفن همراه در بحرین بایستی اطلاعات دقیق فرد صاحب خط اهراز گردد به طوری که شماره تلفن همراه در بحرین میتواند به عنوان کد شناسایی صاحب آن در نظر گرفته شود . با توجه به سطح اتصال اطلاعات اشخاص به شماره تلفن همراه و متصل شدن سیستم بانکی به ان در بحرین حتی میتوان پول را به شماره تلفن همراه صاحب ان واریز نمود. این سطح از پیشرفت البته پیوست امنیتی داشته و دولت برای کنترل هرچه بیشتر ارتباطات علی الخصوص در فضای مجازی سیم کارت ها و شماره های مرتبط با ان را شخصی سازی نموده است .دو نوع پرداخت هزینه تلفن همراه روش پیش پرداخت ( خرید بسته مکالمه و اینترنت ) و روش مرسوم پرداخت ماهیانه در بحرین وجود دارد.

شبکه اینترنتی در بحرین به خوبی توسعه یافته است به طوری که شبکه 5G در بحرین تست شده و در آینده نزدیک به کار گیری خواهد شد . موبایل در بحرین نسبت به منطقه از نفوذ بالایی برخوردار است. بحرین به عنوان 124 امین کشور جهان از حیث دسترسی اینترنت برای شهروندانش، حدود 98 درصد آنها را به شبکه بین المللی اینترنت متصل نموده است . تعداد مشترکان اینترنت خانگی یا ثابت در بحرین 184603 نفر می باشد یعنی به ازای هر 100 ساکن بحرین 13 نفر مشترک اینترنت خانگی هستند و از این جهت بحرین رتبه 111 جهان را به خود اختصاص داده است .

ارائه دهنده اینترنت تا همین اواخر به صورت انحصاری شرکت بتلکو بود اما اکنون فضای رقابتی ایجاد شده و شرکت های زین و ویوا نیز وارد چرخه رقابت شده اند. اما همچنان بتلکو اصلی ترین شرکت ارائه خدمات اینترنتی در بحرین است و دو شرکت دیگر نیز پهنای باند خود را از بتلکو خریداری می نمایند . این دو شرکت با ارائه خدمات اینترنت موبایل با پهنای 4&5 G بستر اینترنت در بحرین را توسعه داده اند .

بحرین دارای 6 شبکه تلویزیونی دولتی است که توسط شرکت رادیو و تلویزیون بحرین (BRTC) مدیریت می شود . دو شبکه ورزشی یک و دو ، شبکه قران ، شبکه بین المللی بحرین ، شبکه 44 و شبکه 55 شبکه های تلویزینونی بحرین هستند . همچنین بحرین صاحب 6 شبکه رادیویی قران، رادیو بحرین93.3 ، موسیقی سنتی، رادیو هندی ، رادیو جوان (موسیقی مدرن) و رادیو بحرین 96.5 انگلیسی می باشد . در بحرین روزنامه های بسیاری از جمله الوطن ، الایام، الوقت ، البلاد، اخبار الخلیج ومشغول فعالیت هستند و به همین موازات در فضای مجازی نیز دارای سایت های خبری هستند . مطبوعات در بحرین توسط حاکمیت به شدت کنترل می گردد.

علاوه بر رسانه های دولتی در بحرین مخالفان حکومت نیز اقدام به تاسیس رسانه های خود نموده اند که میتوان در میان انها به شبکه لولو و یا بخش بحرین شبکه العالم اشاره نمود همچنین سایت های خبری مراه البحرین ،البحرین الیوم و همچنین فعالیت در شبکه های اجتماعی نیز محلی برای ارتباط انها با مردم بحرین میباشد که اغلب توسط دولت مسدود گردیده ست .