آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد تقاضای جهانی نفت در سال جاری با توجه به تحولات اقتصادی و ژئوپلیتیکی و پیامدهای آن کاهش یابد. این نشان دهنده تأثیر متفاوت بر بودجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است، به ویژه کشورهایی که به شدت به درآمدهای نفت خام متکی هستند و هزینه های قابل توجهی را تجربه می کنند.
چند روز پیش، بانک سرمایه‌گذاری جهانی گلدمن ساکس، پیش‌بینی قیمت نفت خود را کاهش داد، زیرا چشم‌انداز رشد اقتصادی آمریکا به دلیل تعرفه‌ها بدتر می‌شود، در حالی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش تولید را افزایش می‌دهند. این تجدید نظر نزولی پس از آن صورت گرفت که قیمت نفت خام از بالاترین سطح خود در سال جاری در ژانویه به دلیل عرضه فراوان، چشم‌انداز ضعیف تقاضا از سوی چین، بزرگترین واردکننده جهان، و تشدید جنگ تجاری بین‌المللی، کاهش یافت. تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی تحقیقاتی گفتند: «در حالی که کاهش 10 دلاری در هر بشکه از اواسط ژانویه بر تغییر عوامل بنیادی در مورد پایه ما بیشتر است، ما پیش‌بینی قیمت برنت در دسامبر 2025 را با 5 دلار به 71 دلار کاهش می‌دهیم».
در بحبوحه ترس از وخامت اوضاع اقتصاد کلان جهانی به دلیل تشدید تنش های تجاری بین ایالات متحده و شرکای تجاری آن، پلتفرم انرژی Global Petroleum Prices میانگین قیمت نفت در سال جاری را 73 دلار در هر بشکه پیش بینی کرده است.