در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۶.۳۱ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۸۴۸ هزار واحدی ایستاد.
هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس با افزایش ۶.۳۱ درصد همراه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۸۴۸ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هموزن با افزایش ۲.۶۸ درصدی در پله ۸۴۹ هزار و ۴۴۸ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۱.۱۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۹۴۸ واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۷۲ هزار و ۴۵۴ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۷ هزار و ۹۵۲ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۵ هزار و ۲۴۳ میلیارد تومان، دوشنبه ۱۲ هزار و ۹۶۴ میلیارد تومان، سهشنبه ۱۴ هزار و ۷۱۲ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲۱ هزار و ۵۸۳ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
۳ هزار و ۹۱۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سهام تزریق شد
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۵۷ میلیون تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۴۹ میلیون تومان بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع ۳ هزار و ۹۱۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سرمایه تزریق شد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه میگوید: در این هفته کاری، شاخص صنعت فراوردههای نفتی با افزایش ۱۳.۱۱ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و صنعت چند رشتهای صنعتی هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. شاخص منسوجات هم با کاهش ۲.۱۴ درصد بیشترین اُفت را تجربه کرد.
تداوم روند عرضه اولیهها
هفته کاری که شاهد عرضه اولیه بودیم و محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران با اشاره به برنامههای بورس تهران در سه ماه پایانی سال گفته بود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، قرار است تا پایان سال، عرضه اولیه ۶ شرکت در بورس تهران انجام شود. همچنین، ۲ تا سه برند بزرگ ایرانی فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال وارد بورس میشوند.
اکبر ادهم کارشناس بازار سرمایه هم در خصوص تداوم عرضه اولیهها در بازار هم اظهار کرد: پذیرش شرکتهای جدید یکی از رسالتهای مجموعه بورس است عرضههای اولیه میتوانند به تحریک فعالیتهای بازار سرمایه کمک و نقدینگی را به سمت بازار هدایت کنند، اما نکته مهم این است که باید در عرضههای اولیه شرایط بازار سرمایه در نظر گرفته شود چرا که اگر عرضههای اولیه متناسب با شرایط بازار نباشند میتوانند بازار و نقدینگی را با چالش مواجه کنند.
در ادامه هم رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: بعد از ماهها ریزش و رکود بازار، ۲ ماه اخیر شاهد روند کوتاه مدت صعودی و رشد خوبی در اکثر سهام بزرگ بودیم، طبیعی است بخشی از سهامداران با جبران ضرر و رسیدن به سود اقدام به فروش یا جا به جایی کنند، استراتژیهای مختلف بخشی از زیبایی تابلوی معاملات است، اما باید برای جلوگیری هر تصمیم اشتباه، از رفتار هیجانی پرهیز کنیم.
شاخص فرابورس هم که این هفته کاری با افزایش روبه رو بود و از شنبه شاهد آغاز به کار بازار نوآفرین فرابورس خواهیم بود.
گفتنی است، حالا باید منتظر ماند و دید شنبه ۷ دیماه در شروع هفته کاری نماگرهای بازار سرمایه به روند صعودی خود ادامه خواهند داد؟