اقتصادنیوز: بازار ارز امروز شاهد کاهش نسبی قیمت هاست و لیر ترکیه نیز در مقایسه با روز گذشته ثبات قیمت را تجربه کرد و 2240 تومان قیمت خورد.

به گزارش اقتصادنیوز، شورای دولتی کشور عمان با ارائه “پیش نویس قانون مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد” که روز گذشته در پنجمین جلسه از دومین جلسه عادی دوره هشتم به طور عمیق مورد بررسی قرار گرفت، به سمت اصلاح چشم انداز اقتصادی کشور حرکت می‌کند.

این جلسه به ریاست شیخ عبدالمالک عبدالله الخلیلی، بر مجموعه ای از اصلاحات با هدف تبدیل مناطق اقتصادی عمان به مراکزی برای سرمایه گذاری های استراتژیک و پر تاثیر متمرکز شد.

در قلب تغییرات پیشنهادی، چارچوبی انعطاف‌پذیرتر و کارآمدتر برای سازمان عمومی مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد وجود دارد که به آن قدرت می‌دهد تا رشد و گسترش این مناطق را به طور مؤثرتری مدیریت کند.

هدف این پیش‌نویس قانون ساده‌سازی فرآیندهای نظارتی، افزایش شفافیت و بهبود فضای کلی سرمایه‌گذاری در عمان، ساده‌سازی فرآیند اخذ مجوزها و ایجاد اطمینان بیشتر سرمایه‌گذاران در سهولت انجام تجارت در عمان است.

یکی از ویژگی های برجسته پیش نویس قانون رویکرد جسورانه آن به معافیت های مالیاتی است که یک دوره معافیت مالیاتی حداکثر 10 ساله با امکان تمدید آن تا 20 سال برای پروژه های واجد شرایط ارائه می دهد.

این تعدیل قابل توجه با هدف قرار دادن عمان به عنوان یک مقصد اصلی برای سرمایه گذاری های بلندمدت و استراتژیک، ایجاد انگیزه های جذاب برای شرکت ها برای راه اندازی در این کشور است.

علاوه بر تغییرات مالیاتی، پیش نویس قانون به دنبال یکسان سازی مزایا، تضمین ها و معافیت های موجود در تمامی مناطق ویژه و آزاد است. در حالی که هدف این قانون یکپارچگی است، اما انعطاف پذیری را نیز فراهم می کند و مقررات خاصی را برای رفع نیازهای منحصر به فرد مناطق و پروژه های خاص تنظیم می کند.

این اصلاحات گسترده نشانگر دوران جدیدی برای مناطق ویژه اقتصادی عمان است و آنها را به عنوان محرک های کلیدی استراتژی تنوع اقتصادی این کشور قرار می دهد. با تمرکز بر کاهش موانع سرمایه‌گذاری و حصول اطمینان از همسویی انگیزه‌ها با مقیاس و ارزش پروژه، پیش‌نویس قانون می‌تواند تجارت بین‌المللی را جذب کند و رشد عمان را در سال‌های آینده تقویت کند.

حرکت عمان به سمت رشد و توسعه مناطق آزاد، می تواند درس آموزنده ای برای سایر دولت ها از جمله ایران باشد که با وجود فراهم بودن بستر لازم و همچنین پشتوانه قوی، همچنان نتوانسته اند بهره برداری اقتصادی لازم و کامل را به عمل بیاورند.