تارنمای خبری انگلیسی میدل ایست آی از ترس تشکیلات خودگردان فلسطین به دلیل تمایل دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به طرح ابوظبی برای استقرار نیروهایی از کشورهای مختلف در غزه خبر داد.

یک مقام مصری، یک مقام ارشد سابق اسرائیل و یک مقام ارشد سابق آمریکایی در مصاحبه با این تارنمای خبری گفتند: این نگرانی ها باعث شد که تشکیلات خودگردان فلسطین به جای یک عملیات کوچکتر در اردوگاه آوارگان تولکرم که در اصل توسط مقامات آمریکایی پیشنهاد شده بود، به شهر جنین حمله کند.

تشکیلات خودگردان فلسطین عملیات خود را از ابتدای دسامبر آغاز کرده است و از آن زمان تاکنون، این درگیری ها منجر به کشته شدن دست کم ۱۶ فلسطینی از جمله شش تن از نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطینی و حداقل هشت فلسطینی ساکن شهر، از جمله یک پدر و پسر شده است.

ترس تشکیلات خودگردان فلسطین از به حاشیه رانده شدن در نوار غزه پس از جنگ، به دلیل مشاهده نشانه هایی از نزدیک شدن حماس و اسرائیل به آتش بس در این باریکه است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اوایل این هفته گفت: «ما به توافق بسیار نزدیک هستیم».

البته ایالات متحده در گذشته نیز خوش‌بینی مشابهی را ابراز کرده بود، اما مذاکرات شکست خورد.

تشکیلات خودگردان فلسطین همواره در مرکز توجه دولت بایدن برای اداره نوار غزه پس از جنگ بوده است.

به همین دلیل بازگشت ترامپ به کاخ سفید در کمتر از دو هفته، ابهامات جدیدی را در مورد آینده تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه ایجاد کرده است.

ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود با بستن کنسولگری آمریکا به روی فلسطینیان در اورشلیم و بستن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن دی سی، روابط دیپلماتیک خود با تشکیلات خودگردان فلسطین را کاهش داد.

البته دولت بایدن هیچ یک از تصمیمات ترامپ را لغو نکرده اما با این حال، کمک های مالی به آنها را ادامه داد و تشکیلات خودگردان فلسطین نگران است که پس از آمدن ترامپ این رویه تغییر کند.

مقامات منطقه ای می گویند که سران تشکیلات خودگردان فلسطین با دولت دوم ترامپ راه دشوارتری را پیش رو دارند زیرا جنگ غزه فرصتی را برای بزرگترین منتقد آن در خلیج عربی (ابوظبی) فراهم کرد تا برای تغییر در رهبری فلسطین فشار بیاورد.

یک مقام مصری آگاه در گفتگو با میدل ایست آی با اشاره به محمود عباس ۸۹ ساله گفت: «ابومازن از پیشنهادات اماراتی عصبانی بود، عملیات در جنین پاسخ حکومت خودگردان فلسطین به این پیشنهاد است.

تشکیلات خودگردان فلسطین تحت سلطه جنبش سکولار فلسطینی فتح است.

در سال 2007، جنگ بین فتح و حماس پس از به قدرت رسیدن حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین در سال قبل آغاز شد در نهایت، حماس سیطره خود را بر غزه و فتح در کرانه باختری اشغالی مستحکم کرد و تلاش ها برای آشتی بین دو طرف شکست خورده است.

این مقام مصری افزود انگیزه تشکیلات خودگردان فلسطین برای اثبات اینکه یک شریک امنیتی قوی برای دولت آینده ترامپ است، ناشی از سطح پیچیده‌تری از رقابت و دسیسه است.

در میان نخبگان سکولار فلسطینی، بین عباس، که از سال 2006 بدون انتخابات بر کرانه باختری حکومت می‌کند و محمد دحلان، رهبر سابق جنبش فتح در غزه، شکاف وجود دارد.

دحلان که پیش از این توسط جنبش فتح اخراج شد اکنون در امارات اقامت دارد و مشاور امنیتی رئیس این کشور است.

ایالات متحده، اسرائیل و امارات در حال کار بر روی طرحی برای ایجاد کمیته ملی از رهبران فلسطینی برای اداره غزه هستند که در نهایت به جانشینی دحلان برای محمود عباس منجر می شود.